Sunday, February 21, 2010

Sudut Sihat Bersama Saya 1

Salam 1 Malaysia (Propaganda politik)

Sejak aku mula rajin memberus gigi,aku suka menyental gigi dengan sekuat hati. Aku berbuat demikian oleh kerana menginginkan gigi putih seperti model-model iklan colgate dan darlie. Tragis bukan? Akibat perbuatan ini,aku sering menderita gusi bedarah. Tapi aku sangkakan pekara ini normal


***


Setelah belasan tahun pekara ini berlalu,baru lah aku rasa risau. Mana taknya,asal gosok gigi je,bedarah. Paling menakutkan,aku kumur pun boleh keluar darah. Setelah me riki-riki dalam internet, aku tak jumpa jawapan yang pasti untuk mengubati penyakit aku ni. Nak jumpa doktor gigi? Mungkin tidak sebab aku tak tahan dia punya nyilu. Last aku pergi jumpa doktor gigi masa aku sekolah rendah. Itu pun terpaksa. Kerajaan punya kerja. Tapi bagus sebenarnya, demi kesihatan. Start sekolah menengah sampai sekarang aku tak pernah jumpa doktor gigi.

Seteleh merasakan aku berada di tahap kritikal, aku mengambil keputusan untuk berubat sendiri. Bukan dengan cara memakan sireh mahupun menghuyah chwuingum, aku nekad membeli ubat gigi SENSODYNE + berus gigi COLGATE 360 ultra soft dan berkumur mengunakan LISTERINE, Alhamdulillah, aku tidak lagi mengalami gusi bedarah.

Kalau aku tahu yang iklan SENSODYNE selama ini tak menipu, dah lama aku pakai. Sekian saya berkongsi rahsia kesihatan bersama anda. Macam haram! Hahaha

1 comment:

intel_centrino88 said...

try ni gsk gigi gne kain cuci pggan yg wane hijau tu...die nipis je pas2 jgn gsk gusi lak kang berdarah gile gsok gigi sahaja

hasil puas ati beb!